Actieve jongerenvakantie Frankrijk

Al jaren is Zuid-Frankrijk de plek waar jaarlijks honderden jongeren naartoe reizen om te genieten van een actieve outdoorvakantie met leeftijdsgenoten. Deze reizen, die door Simi worden georganiseerd, zijn reizen waar een groot deel van de reizigers solo reizen. Gemiddeld boekt zo’n 60% de groepsreis alleen. Je reist vervolgens samen met een grotere groep naar Zuid-Frankrijk, waar je in de Franse Alpen neerstrijkt voor een heerlijke afwisselende groepsreis.

Kamperen en outdoor

Deze vakantie is vooral geschikt voor jongeren die wel houden van een beetje adrenaline en avontuur tijdens de reis. Je verblijft op een mooie camping op loopafstand van het Franse stadje Guillestre en beleeft samen met je reisgenoten een mooie reis. Een tent en kampeerspullen hoef je zelf niet mee te nemen, dat wordt allemaal verzorgd.

Wat je allemaal gaat doen tijdens deze actieve vakantie:

Bij deze actieve jongerenvakantie staan verschillende inbegrepen activiteiten op het programma.

 • Hydrospeed: bij hydrospeed daal je een snelstromende rivier af op een bodyboard. Een unieke ervaring, omdat je net boven het water uitsteekt met je bodyboard.
 • Raften: bij raften ga je met een groepje in een grote rubberboot. Iedereen moet meewerken om de boot zonder problemen door de verschillende stroomversnellingen te brengen. Daarbij kan het goed zijn dat je omslaat, maar er is altijd een gids bij die het hele proces begeleidt.
 • Raften extreme: nadat we een introductie hebben gehad, gaan we later in de week het water opnieuw op en maken een spectaculaire raft tocht op een snelstromende rivier waar je echt moet samenwerken met je reisgenoten.

En om je vakantie helemaal compleet te maken gaan we het wilde water nog een keer op, maar dan in kajaks.

Weer en temperatuur in de zomervakantie

In de Franse Alpen moet je rekenen op temperaturen tussen de 25 en de 30 graden in de zomer. ‘s Avonds kan het nog wel eens goed afkoelen, overdag staat er altijd een windje. Een regen- of onweersbui kunnen op zijn tijd wel eens voorkomen, maar zijn niet de standaard gelukkig.

Groepsreizen of singlereizen

Elke reisorganisatie hanteert een andere definitie van een singlereis. Voor Simi geldt dat onze singlereizen gewone groepsreizen zijn waar toevallig veel mensen solo boeken. Je boekt dus een actieve vakantie, maar kunt erop rekenen dat een groot deel van de reizigers solo heeft geboekt. Gemiddeld reist zeker 50% van de reizigers alleen als ze de singlereizen Frankrijk boeken. Voor andere reizen is dat percentage vaak nog iets hoger.
Ben je van plan alleen te reizen? Maak je dan vooral niet druk. Een groot deel van onze reizigers boekt de reis alleen en kent dus niemand voor ze op pad gaan. Dit is een belangrijke reden om een busreis te boeken zoals we die in Zuid-Frankrijk organiseren. Je brengt met de hele groep de busreis al door en leert elkaar onderweg al kennen. Doordat de touringcar alleen voor onze groep rijdt, zit je dus ook niet met allerlei anderen maar weet je zeker dat iedereen die in de bus zit mee gaat op vakantie.

Tien redenen om naar Zuid-Frankrijk te gaan met Simi:

 1. Je leert nieuwe mensen kennen, van rond je eigen leeftijd.
 2. Je gaat allerlei outdoor-avonturen beleven, gewoon inbegrepen bij je reissom
 3. Je zit op een prachtige camping omringd door bergen
 4. Je verblijft op loopafstand van een gezellig stadje
 5. Naast de camping vind je een voordelig zwembad waar je gebruik van kunt maken
 6. Je kunt nog van alles bijboeken ter plekke om je reis nog intenser te maken
 7. De sfeer is altijd top, iedereen kiest bewust voor een groepsreis met anderen
 8. De busreis is inbegrepen bij je reissom
 9. Het is heerlijk weer in de zomer in Frankrijk
 10. Je boekt een enorm actieve reis