Beleef een leuke dag in Volendam

Volendam staat ook wel bekend als de parel van de voormalige Zuiderzee. Het trekt veel toeristen van over de hele wereld. Zij genieten van de heerlijke sfeer, de kleine straten en het mooie uitzicht op de haven. Iedereen moet Volendam een keer bezocht hebben! In de ouderwetse straatjes krijgt u het gevoel dat u jaren terug gaat in de tijd. Een dagje Volendam is dus geen slecht idee!

Top 3 bezienswaardigheden

  • Volendamse Dijk
  • Het episch centrum van Volendam. In het verleden kwamen hier voornamelijk de vissers en vissersvrouwen. Nu zijn het vooral bezoekers uit andere gebieden die het Volendamse sfeer willen proeven. Je vindt er meer dan genoeg horecagelegenheden.

  • Volendams museum
  • Voor de geschiedenis liefhebbers is het aan te raden om het museum te bezoeken. Deze is zo ingericht dat je het gevoel krijgt dat je er acht wat van opsteekt. Er wordt tentoonstelt hoe de kleding van die tijd eruit zag onder de lokale bevolking. Daarnaast krijg je de kans om typische Volendamse interieur te bezichtigen.

  • De havens
  • Volendam is niet voor te stellen zonder de havens! Het beschikt zelfs over een tweede haven. De tweede haven die er bij is gekomen is vlak bij het oude haven. Het is een jachthaven die dus extra toeristen naar zich toe trekt. Eigenaar van de jachthaven is de artiest Jan Smit.

Escaperoom Arrangement

In Volendam heb je tal van events die je kunt bezoeken. Of je nou met vrienden of familie wilt komen, er is wat voor ieders wil. Een veelgekozen event is de Escaperoom Arrangement. Hier kun je met een groepje een spannende avond beleven. Terwijl jullie gezellig aan het borrelen zijn in een café, komt er een telefoontje van de buren. In een persoonlijke videoboodschap verteld hij dat hij niet heeft kunnen slapen. Hij is erg boos en geeft jullie drie kwartier om het café te verlaten. Anders belt hij de politie. Een bijkomend probleem is dat de bareigenaar zijn sleutel kwijt is.

Nog meer events

Natuurlijk is er meer te bezoeken. Zo zijn er in Volendam Events voor dames en heren van elk leeftijd. Een middagje op de step met je vrienden/ familie is ook erg leuk. Vooraf krijg je begeleiding en uitleg over de teamindeling en het programma. Samen met je team kun je bezienswaardigheden bezoeken. Met andere woorden; genoeg te doen in Volendam!

lan