Toe aan vakantie? Bezoek het onvergetelijke Sint Eustatius

Ben jij toe aan een unieke en rustige vakantiebestemming? Dan is Sint Eustatius wellicht iets voor jou! Dit eiland, gelegen in de Caribbean en behorend tot de Bovenwindse eilanden van de Kleine Antillen, is een onontdekt pareltje. In deze tekst ontdek je wat Sint Eustatius te bieden heeft en waarom het absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Van prachtige natuurplekken tot een rijke geschiedenis en cultuur, op Sint Eustatius is er voor ieder wat wils. Lees snel verder en ontdek deze bijzondere bestemming!

Bereikbaarheid en vervoer

Op zoek naar een unieke en rustige vakantiebestemming in de Caribbean? Sint Eustatius is misschien wel de perfecte plek voor jou! Hoewel het eiland niet rechtstreeks bereikbaar is, zijn er toch manieren om er te komen. Zo kun je bijvoorbeeld een korte vlucht nemen of de ferry pakken vanuit Sint Maarten. KLM voert bovendien driemaal per week rechtstreekse vluchten uit naar Sint Maarten vanuit Amsterdam Schiphol. Eenmaal aangekomen op Sint Maarten, ben je slechts 20 minuten vliegen verwijderd van het prachtige Sint Eustatius.

Het klimaat op Sint Eustatius

Een vakantie op Sint Eustatius staat gelijk aan genieten van een tropisch klimaat met veel zonneschijn en verkoelende passaatwinden. Het klimaat wordt gekenmerkt door veel zon, weinig regenval en een verkoelende passaatwind. Ondanks het tropische moessonklimaat met een nattere nazomer en herfst, is Sint Eustatius het hele jaar door een aangename vakantiebestemming.

Natuur en activiteiten op Sint Eustatius

Op Sint Eustatius vind je een diversiteit aan natuurplekken waar je kunt genieten van de prachtige omgeving. Zo is er het tropisch regenwoud op de helling van de vulkaan The Quill, dat een ideale plek is om te wandelen. Ook kun je hier genieten van de vele vogelsoorten, zoals de witte tropical birds en de zeldzame blauwe duif. Het eiland heeft ook een schitterende onderwaterwereld met verschillende koraalriffen, scheepswrakken en vissen. Er zijn 36 verschillende duikstekken rondom het eiland waar je het hele jaar door kunt duiken zonder andere groepen duikers tegen te komen. In de heldere Caribische zee kun je prachtig snorkelen of duiken en de bijzondere vissen en koraalriffen bewonderen. Of je nu wilt ontspannen op het strand of actief wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland, er is voor ieder wat wils op Sint Eustatius.

Geschiedenis en cultuur

Sint Eustatius heeft een rijke geschiedenis en biedt diverse bezienswaardigheden die hieraan herinneren. Zo is Fort Oranje, gebouwd in de 17e eeuw, nog steeds te bezichtigen. Het fort speelde een belangrijke rol als handelspost voor de Nederlandse West-Indische Compagnie. Ook de historische kern van Oranjestad, met zijn geplaveide straten en koloniale architectuur, is een bezoek waard. Hier vind je onder andere het gouverneurshuis en de synagoge van Sint Eustatius, de oudste synagoge in het Caribisch gebied. Daarnaast heeft het eiland een rijke cultuur met invloeden van de oorspronkelijke Arawak-indianen, de Afrikaanse slaven en de Europese kolonisten. Dit komt onder andere tot uiting in de lokale keuken en muziek, die je kunt ervaren tijdens evenementen zoals het jaarlijkse Statia Day-festival. Een bezoek aan Sint Eustatius is dan ook niet compleet zonder kennis te maken met de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland.