De beste kampeerplekken in Frankrijk voor een overgetelijke vakantie

Waarom kamperen in Frankrijk?

Frankrijk is een populaire bestemming voor kampeerders vanwege de prachtige landschappen, het milde klimaat en de rijke cultuur. Of je nu op zoek bent naar een rustig plekje aan het strand, een avontuur in de bergen of een stedentrip, Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Maar waar kun je het beste kamperen in Frankrijk? Hieronder geven we een overzicht van de populairste kampeergebieden in Frankrijk, met tips voor elke vakantie wens.

De populairste kampeergebieden in Frankrijk

De populairste kampeergebieden in Frankrijk zijn de regio’s Languedoc-Roussillon, Provence-Alpes-Côte d’Azur en Aquitaine. Deze gebieden bieden een scala aan kampeerplekken aan de kust, in de bergen en in de natuur. Languedoc-Roussillon is bijvoorbeeld bekend om zijn wijngaarden en historische steden, terwijl Provence-Alpes-Côte d’Azur bekend staat om zijn prachtige stranden en pittoreske dorpjes. Aquitaine is een geweldige bestemming voor surfers en watersporters, met een aantal van de mooiste stranden van Frankrijk.

Kamperen aan de kust

Frankrijk heeft een lange kustlijn met een groot aantal kampeerplekken aan zee. De populairste kustgebieden voor kamperen zijn de Côte d’Azur, de Normandische kust en de Atlantische kust. De Côte d’Azur is bekend om zijn prachtige stranden en luxe badplaatsen, zoals Cannes en Nice. De Normandische kust biedt een mooi contrast met zijn kliffen en rustige dorpjes, terwijl de Atlantische kust bekend staat om zijn wilde natuur en grote golven voor surfers.

Kamperen in de bergen

Frankrijk heeft ook een aantal prachtige gebieden voor kamperen in de bergen, zoals de Alpes en de Pyreneeën. De Alpes zijn een populaire bestemming voor skiërs en wandelaars, met talloze kampeerplekken in de buurt van de skigebieden. De Pyreneeën zijn een geweldige bestemming voor outdoorliefhebbers, met talloze wandel- en fietsroutes. Kamperen in de bergen is een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur en te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Kamperen in de natuur

Frankrijk heeft ook een aantal prachtige gebieden voor kamperen in de natuur, zoals de Dordogne en de Ardèche. De Dordogne is bekend om zijn prachtige rivierlandschappen, terwijl de Ardèche bekend staat om zijn kanotochten en grotten. Kamperen in de natuur is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de rust en stilte van de omgeving.

Kamperen met kinderen

Frankrijk heeft ook talloze kampeerplekken die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Zoek naar kampeerplekken met speeltuinen, zwembaden en andere voorzieningen voor kinderen om ervoor te zorgen dat je vakantie voor iedereen leuk is.

Tips voor het kiezen van de beste kampeerplek

Bij het kiezen van de beste kampeerplek in Frankrijk zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden:

  • Budget: Zoek naar kampeerplekken die binnen je budget passen om te voorkomen dat je te veel betaalt.
  • Ligging: Kijk naar de ligging van de kampeerplek om te bepalen wat je in de omgeving kunt doen en of je dicht bij bezienswaardigheden wilt zijn.
  • Voorzieningen: Lees de beschrijvingen van de voorzieningen om te bepalen wat het beste bij je past. Zoek naar kampeerplekken met voorzieningen zoals een zwembad of speeltuin als je met kinderen op vakantie gaat.
  • Reviews: Lees reviews van andere reizigers om een idee te krijgen van de ervaringen van anderen met de kampeerplek. Zoek naar kampeerplekken met goede reviews om te zorgen dat je een fijne vakantie hebt.
  • Boek op tijd: Het is aan te raden om op tijd te boeken, vooral als je in het hoogseizoen wilt gaan kamperen. Zo voorkom je dat je geen plek meer hebt en betaal je niet te veel voor last-minute boekingen.
  • Zoek naar aanbiedingen: Zoek naar aanbiedingen en kortingscodes om op kampeerplekken te besparen. Sommige kampeerplekken bieden bijvoorbeeld korting aan voor langere verblijven of voor het boeken van meerdere nachten.
  • Neem de juiste uitrusting mee: Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting meeneemt, zoals een tent, slaapzakken en kookgerei. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel kunt kamperen en dat je niet hoeft te betalen voor huuruitrusting

In samenvatting is Frankrijk een geweldige bestemming voor kampeerders vanwege de prachtige landschappen, het milde klimaat en de rijke cultuur. Of je nu op zoek bent naar een rustig plekje aan het strand, een avontuur in de bergen of een stedentrip, Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Zoek naar de beste kampeerplekken door te vergelijken op prijs, ligging, voorzieningen en reviews, en boek op tijd om te voorkomen dat je geen plek meer hebt. Zoek ook naar aanbiedingen en neem de juiste uitrusting mee om op kampeerplekken te besparen. Met een beetje voorbereiding kun je een onvergetelijke kampeervakantie in Frankrijk beleven.