Verschil tussen een glamping en camping

Mensen reizen om vele redenen, zoals avontuurlijke reizen, zakenreizen, familiereizen, wildernis, en andere. Het verblijf in hotels geeft een luxe gevoel maar heeft beperkingen om de natuur te voelen. Hotels zijn niet voor iedereen betaalbaar. Tenten worden populair bij toeristen omdat ze kosteneffectief zijn en een echte buitenervaring bieden. Tegenwoordig zijn er veel tijdelijke onderkomens beschikbaar zoals caravans, maar Camping en Glamping hebben de meeste voorkeur van de toeristen.

Glamping vs camping

Het belangrijkste verschil tussen Camping en Glamping is de grootte van het onderkomen en de beschikbare faciliteiten voor de gasten. Kampeertenten zijn traditionele tenten die het mogelijk maken de natuur ten volle te vieren. Het heeft ondergeschikte voorzieningen zoals een kleine tent, een bed en een kampvuur, en koppelt de kampeerders los van werelds plezier. Aan de andere kant is Glamping glamoureus kamperen met een innovatieve tent midden in de natuur met alle huiselijke gemakken. Glamping biedt zijn gasten het plezier van zowel de natuur als de wereld. Het heeft maximale voorzieningen die thuis beschikbaar zijn. Camping tenten niet beschermen tegen dieren, en luidruchtige buren, terwijl Glamping tenten zijn afsluitbaar, veilig en comfortabel. De prijs van glamping hangt af van de plaats en de faciliteiten die nodig zijn door de gasten, terwijl camping tenten zijn goedkoop.

Vergelijkingstabel tussen een glamping en camping

OnderdeelGlampingCamping
DefinitieGlamping is een moderne tent die contact met de natuur biedt en aansluit bij hotelachtige gemakken.Kampeertenten zijn traditionele tenten die contact met de natuur bieden en vriendschapsbanden met buren scheppen.
KenmerkenDeze tenten worden door een derde partij aan toeristen verstrekt en zijn duurder dan kampeertenten.Deze zijn goedkoop, gemakkelijk mee te nemen en in elkaar te zetten
FaciliteitenReizigers moeten hun voedsel, slaapzakken en andere benodigde spullen meenemen om van het kamperen te genieten.De dienstverleners zullen alle diensten zoals voedsel, luxe bed, badkamer, en anderen zaken verstrekken.
LevensduurKampeertenten zijn geschikt voor korte of lange vakanties.Glamping tenten zijn voornamelijk geschikt voor lange termijn vakanties.
VeiligheidCampingtenten zijn open en niet afsluitbaar. Daarnaast hoor kan er allerlei ongedierte binnenkomen. Deze zijn veiliger dan campingtenten omdat de glampingtent vaak gemaakt zijn van sterk hout, stangen en glazen ramen.

De voornaamste verschillen op een rij

  1. Kamperen is een traditionele tent waar men alleen kan genieten van de schoonheid van de natuur. Aan de andere kant is glamping een moderne en luxueuze tent waar men zowel van de natuur als van wereldse luxe kan genieten.
  2. Kampeerders moeten alle benodigdheden meenemen om veilig, schoon en vermaakt te worden, terwijl Glampers een minimale verpakking nodig hebben om een geweldige ervaring te hebben.
  3. Kampeertenten zijn goedkoop en betaalbaar voor iedereen en glamping tenten zijn duur en hebben een beperkt aanbod.
  4. Glamping tenten overwinnen de nadelen van Camping zoals lekkende tenten, ingeblikt voedsel, angst voor dieren, en luidruchtige buren.
  5. Camping tenten zijn niet geschikt voor familievakanties omdat het niet beschikt over de vereiste faciliteiten voor iedereen, terwijl Glamping tenten zijn geschikt voor elke vakantie of reis.
  6. Campingtenten stellen ons in staat om te communiceren met buren, terwijl glamping tenten vergelijkbaar zijn met hotels waar niemand weet wie er naast de ander zit.